Tagtik

De Bruyne krijgt pauze bij de Rode Duivels

Kevin De Bruyne (31) heeft vrijaf gekregen van bondscoach Roberto Martinez, die zag dat KDB na 45 wedstrijden met Manchester City en 9 met de Rode Duivels dit seizoen toe is aan wat rust. De Bruyne zal er dus niet bijzijn in de return tegen Polen.

De voetbalkalender zit ook voor De Bruyne volledig vol, Martinez gunt KDB dan ook even wat tijd om te herstellen en herbronnen met familie. Volgend seizoen wordt het immers mogelijk nog drukker. Zo wordt het wereldkampioenschap voetbal in de winter gespeeld en wordt de groepsfase van de Champions League afgewerkt voor het WK. “Kevin is essentieel voor ons. Net daarom moeten we zijn fitheid goed managen”, is Roberto Martinez van oordeel.

Na drie Nations League-duels telt België slechts 4 op 9, maar dat is geen reden om te panikeren, benadrukt De Bruyne. “Dit zegt niks over onze kansen om iets te gaan doen in Qatar. We zijn geen favoriet, dat is nu eenmaal de realiteit en dat is ook niet erg. Maar het is niet omdat het nu minder was, dat ik me druk maak over het WK. Binnen vier maanden is de situatie helemaal anders”, stelt De Bruyne net voor hij op vakantie vertrekt.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren