Tagtik

De heerlijke weersverwachtingen voor de rest van de week

Het zacht lenteweer lijkt ook richting het weekend nog aan te houden. Begin alvast maar mooie weekendplannen in de gezonde buitenlucht te maken!

Woensdagnamiddag wordt het zonnig met slechts enkele hoge sluierwolken of hier en daar wat stapelwolkjes. De maxima liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen, 15 graden aan zee en 18 of lokaal 19 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige wind uit oostelijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond en -nacht is het helder tot lichtbewolkt. De minima schommelen meestal tussen 1 en 5 graden in Hoog-België en tussen 5 en 8 graden in Laag- en Midden-België. In sommige beschutte Ardense valleien kan het nog licht vriezen. Er waait een zwakke tot matige oostelijke wind.

Donderdag is het eerst overal zonnig. In de loop van de namiddag verschijnen er hoofdzakelijk over het oostelijke deel van het land wolken, maar blijft het naar het westen toe nog overwegend zonnig. We halen maxima van 12 graden in de Hoge Venen, 15 graden aan de kust tot 17 of 18 graden in Laag-België. Er waait een matige noordoostenwind. Aan zee wordt de matige noordoostenwind in de loop van de dag vrij krachtig uit noordnoordoost.

Donderdagavond en -nacht wisselen wolkenvelden en soms opklaringen elkaar af. Het blijft vrijwel overal droog met minima van 3 graden in de Hoge Venen tot 9 à 10 graden in het westen. Er waait een matige wind uit noordoostelijke richtingen.

Vrijdag blijft het vrij zacht. Het is wisselend tot zwaar bewolkt en het blijft grotendeels droog al zijn enkele druppels lokaal niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 14 en 18 graden bij een meestal matige oosten- tot noordoostenwind.

Zaterdag verloopt zacht bij een gedeeltelijk bewolkte hemel. Het blijft overwegend droog met vooral in het zuiden kans op een bui. Maxima van 15 tot 19 graden bij een meestal matige wind uit oost tot noordoost.

Zondag is het wisselend bewolkt en over het zuiden neemt de kans op enkele buien of wat regen verder toe. Maxima van 11 tot 16 graden bij een meestal matige noordoostenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren