Tagtik

Derde overlijden na inenting met AstraZeneca in België

Er is in ons land opnieuw iemand overleden wiens doodsoorzaak gelinkt kan worden aan zijn of haar vaccinatie met het coronavaccin van AstraZeneca. Dat blijkt donderdag uit de wekelijkse stand van zaken over het aantal bijwerkingen die door het FAGG wordt bijgehouden.

Het nieuwe overlijden kwam er na een geval van het trombose en trombocytopenie-syndroom (TTS), dat is een combinatie van bloedklonters en een laag aantal bloedplaatjes. Voordien werden al twee andere overlijdens in België gelinkt aan een vaccinatie met Vaxzevria, het coronavaccin van AstraZeneca. Ook na inenting met het Johnson & Johnson-vaccin overleed reeds een persoon aan de gevolgen van TTS in ons land. Dat brengt het totaal op vier overlijdens ten gevolge van een coronavaccin in België.

"Het oorzakelijk verband met het vaccin wordt waarschijnlijk geacht. Dat wil nog altijd niet zeggen dat het vaccin 100 procent zeker de oorzaak is. Het zal nog steeds gaan om een samenloop van omstandigheden", geeft Ann Eeckhout, woordvoerster van het FAGG, meer uitleg.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren