Tagtik

Deze versoepelingen liggen op tafel op het Overlegcomité

Het Overlegcomité van de verschillende regering van ons land komt vandaag om 14.00 uur samen. De positieve evolutie in de coronacijfers blijft zich verderzetten waardoor er toch wel wat versoepelingen mogen verwacht worden. Misschien zorgen de goede cijfers er zelfs voor dat geplande aanpassingen van de coronamaatregelen uit het zogenoemde zomerplan nog wat worden uitgebreid.

Deze volgende fase in het 'zomerplan' wordt zeker doorgevoerd:
- Telewerk is niet langer verplicht. Het blijft wel aanbevolen.
- Er zullen geen beperkingen meer zijn voor wie wil gaan winkelen.
- Niet-professioneel sporten kan weer zonder beperkingen.
- Evenementen zoals culturele voorstellingen, optredens of sportwedstrijden mogen doorgaan met meer mensen. Binnen mogen er tot 2.000 personen aanwezig zijn of 80% van de zaalcapaciteit (CIRM), zittend, met mondmasker en op een veilige afstand van elkaar. Buiten zijn tot 2.500 personen toegelaten, met mondmasker en op veilige afstand van elkaar.
- Jeugdactiviteiten en -kampen en verenigingsleven kunnen doorgaan met 100 aanwezigen en met overnachting. Vooraf testen wordt ten zeerste aanbevolen.
- Erediensten, huwelijken en begrafenissen mogen tot 200 personen binnen of 400 personen buiten ontvangen.
- Op feesten en recepties mogen tot 100 personen binnen aanwezig zijn. Voor het overige volgen ze de regels van de horeca.

Er zouden nog wat extra versoepelingen kunnen doorgevoerd worden. Zo wordt er vanuit de horeca op aangestuurd om alle beperkingen op vlak van sluitingsuur (nu 23.30 uur) en aantal mensen aan een tafel (nu maximaal 4) te laten vallen. Daarnaast zou het samenscholingsverbod van 10 mensen overdag en 4 's nachts mogelijk verdwijnen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook Alexander De Croo)

Ook dit kan u interesseren