Tagtik

Dierenasielen raken propvol door corona

In heel wat Vlaamse centra voor de opvang van dieren is een opvangstop ingevoerd: dierenasielen worden overspoeld door overbodige honden en katten.

Volgens de getuigenissen van enkele verantwoordelijken van opvangcentra in De Morgen, is er een duidelijke link met de coronacrisis: zo worden er nu veel katten binnengebracht van 6 maanden tot 2 jaar oud, katten die werden gekocht tijdens de lockdown.

Nu mensen opnieuw meer tijd hebben om uithuizig te zijn, is er minder tijd vrij voor katten en honden. Bij honden worden baasjes geconfronteerd met problematisch gedrag: door de lockdown zijn jonge honden niet gewend geraakt aan andere mensen dan de huisgenoten of andere dieren. Honden die bij een gezin kwamen toen veel mensen thuis werkten, zijn het ook niet gewend om nu vaker alleen te zijn.

"Een dier wordt meer en meer een gebruiksvoorwerp dat men voor het eigen plezier of voor dat van de kinderen in huis haalt. Maar mensen geraken dieren ook soms beu", aldus Fabrice Goffin, voorzitter van Het Blauwe Kruis in Oostende, over de kentering die hij in de maatschappij ziet. "De maatschappij is nog nooit zo cru geweest als nu, vind ik. Er is weinig respect voor dieren," zo zegt hij in de krant.

(Fausto by Tagtik/Source: De Morgen/Picture: Kim Hester via Pixabay)

Ook dit kan u interesseren