Tagtik

Dit mag opnieuw vanaf vandaag

Vanaf maandag 8 juni heeft de Belg opnieuw wat meer vrijheid, met het ingaan van een nieuwe fase in de exitstrategie. De basisregels voor hygiëne (handen wassen, veilige afstand enzovoort) moeten blijven worden toegepast, maar er zijn enkele dingen die u vanaf vandaag opnieuw mag doen.

- De 'regel van vier' wordt uitgebreid tot de 'regel van tien': u mag nu per week tot tien mensen zien en dat hoeven niet elke week dezelfde personen te zijn.
- Cafés en restaurants mogen opnieuw de deuren openen, als enkele voorwaarden worden nageleefd. In cafés mag niet worden bediend aan de toog, er moet anderhalve meter tussen elke tafel zijn, obers moeten een mondmasker dragen en om 1 uur moeten de deuren dicht.
- In het onderwijs gaan nu ook de lagere scholen helemaal open, voor alle leerjaren.
- Er mag meer gesport worden: fitnesscentra mogen open en sportploegen mogen (contactloos) trainen. Zwembaden blijven dicht, in recreatiedomeinen mag wel worden gezwommen.
- In de cultuursector mogen activiteiten zoals repetities opnieuw worden opgestart: publiek is nog altijd niet toegelaten.
- Sekswerkers mogen opnieuw aan de slag, met naleving van de veiligheidsvoorwaarden. Massagecentra mogen open, sauna's en wellnesscentra nog niet.
- Erediensten mogen worden georganiseerd, met maximaal 100 personen die op een veilige afstand van elkaar zijn.
- Uitstapjes in het binnenland zijn weer mogelijk, van een dag of zelfs van enkele dagen. Zo gaan campings en vakantieparken opnieuw open en mag u opnieuw iets huren via platformen als AirBnB. Op die uitstapjes mag u opnieuw uitrusten op een bankje.

(Fausto by Tagtik/Picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren