Tagtik

Dubbel zoveel besmettingen in Vlaanderen dan in Wallonië

In de voorbije 14 dagen werden in de provincie Antwerpen 306 nieuwe besmettingen met het coronavirus gerapporteerd. Met 103 besmettingen in Limburg, 101 in Oost-Vlaanderen, 85 in Vlaams-Brabant en 191 in West-Vlaanderen zijn de Vlaamse provincies samen goed voor 786 van de in totaal 1.266 besmettingen die over heel België werden gerapporteerd.

De Waalse provincies komen samen aan 230 besmettingen: 102 in Henegouwen, 62 in Luxemburg, 25 in Luik, 13 in Namen en 28 in Waals-Brabant. Brussel zit aan 208 nieuwe besmettingen in de voorbije twee weken.

Per 100.000 inwoners zit Vlaanderen aan 11,9 besmettingen, in Wallonië ligt dat cijfer op 6,3 besmettingen.

Vooral de provincie Antwerpen zorgt voor hoge cijfers in Vlaanderen. Van de 306 besmettingen in de hele provincie in de voorbije 2 weken werden er 95 nieuwe besmettingen opgetekend in de stad Antwerpen alleen al in de laatste week. Antwerpse gouverneur Cathy Berx wil daarom graag preciezere informatie: "Ik hoop al maanden op cijfers per wijk, zelfs per straat, maar ik krijg ze niet. Helaas blijven we op die manier blindvaren. Mochten we fijnmazig te werk kunnen gaan, zouden we veel gerichter poten­tiële broeihaarden kunnen opsporen", zo vertelde zij bij Het Nieuwsblad.

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard, Het Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren