Tagtik

Eerste Belgische coronapatiënt dan toch niet immuun

Philip Soubry kwam drie maanden terug in de aandacht als eerste Belg die in China besmet was geraakt door het coronavirus. Hij werd begin februari uit Wuhan gerepatrieerd en werd elf dagen in quarantaine gehouden in het Brusselse Sint-Pieterziekenhuis.

Hij dacht immuun te zijn voor het virus en reisde zelfs twee keer naar het noorden van Italië voor zijn werk. Woensdagavond kreeg hij echter verrassend nieuws. Op vraag van zijn werkgever onderging hij een test op corona en een immuniteitstest. "De uitslag was twee keer negatief: ik heb dus geen corona, maar opvallender: ik blijk ook niet immuun", zo zegt hij bij Het Laatste Nieuws.

"Zelfs als er antilichamen worden gevonden bij iemand die besmet is geweest, wil dat nog niet zeggen dat die persoon ook daadwerkelijk immuun is tegen het virus", zo zegt professor Katrien Lagrou, hoofd van het lab voor klinische microbiologie aan het UZ Leuve, bij HLN. Bij Soubry werden geen antistoffen gevonden: "Dat komt allicht omdat hij niet ziek is geweest en het virus dus asymptomatisch heeft doorgemaakt", aldus de professor.

Wie besmet is geweest met het virus, maar nooit koorts heeft gehad, nooit ernstig ziek is geweest en nooit antistoffen heeft ontwikkeld, kan dus een tweede keer drager worden.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren