Tagtik

Eindelijk tijd voor zomerweer

Na een woelige periode met heel wat neerslag, is er eindelijk tijd voor zon en enkele dagen zonder neerslag.

Dinsdagavond verdwijnen de laatste buien en wordt het overal droog met soms brede opklaringen. De opklaringen blijven ook 's nachts en het wordt rustig, waardoor er plaatselijk nevel of mistbanken gevormd kunnen worden. Minima tussen 8 graden in de Ardennen en 14 graden in het centrum bij een zwakke wind uit zuidwestelijke of veranderlijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Woensdag wordt het na het optrekken van lokaal nevel of mist wisselend bewolkt. Het blijft in de meeste streken droog, al is een zeer lokaal buitje niet uitgesloten in de Ardennen. De maxima liggen tussen 19 en 24 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuidwestelijke richtingen.

Woensdagavond en -nacht blijft het droog met brede opklaringen of soms wat meer hoge wolkensluiers. In de nacht kan er plaatselijk nevel of mist gevormd worden. Minima tussen 9 graden in de Ardennen en 13 graden in het centrum bij een meestal zwakke wind uit variabele richtingen.

Donderdag kunnen er tijdens de vroege ochtend plaatselijk mistbanken voorkomen. Daarna verloopt de voormiddag overal zonnig met enkel hoge wolkensluiers. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken, maar de kans op een bui is erg klein. Enkel wat plaatselijk gedruppel is mogelijk. Tijdens de avond klaart het helemaal uit. Het wordt vrij warm met maxima tussen 22 en 27 graden bij een zwakke wind uit een veranderlijke richting of uit een zuidelijke richting. Aan de kust kan er een zwakke zeebries opsteken.

Vrijdag wordt het overwegend droog met een wisselende bewolking, waarbij zon en wolkenvelden elkaar afwisselen. De maxima liggen rond de norm voor de tijd van het jaar, tussen 20 en 24 graden bij een matige wind uit het westen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren