Tagtik

"Elektrische fietsen: bijna alsof je een niet-ontplofte bom in huis hebt"

Vorig jaar stierven in het Verenigd Koninkrijk 11 personen bij een brand die werd veroorzaakt door een elektrische fiets. Er moet dringend worden gewaarschuwd voor de verkoop van gevaarlijke producten, zo melden experten.

Een brand door een elektrische fiets kan heel dodelijk zijn, zo meldt The Guardian: fietsen worden vaak 's nachts opgeladen in een gang, waardoor de enige uitgang wordt geblokkeerd. Actievoerders vergelijken de gevaarlijkste producten met "onontplofte bommen".

Yvonne Fovargue, Brits parlementslid voor de Labourpartij en voorzitter van de parlementaire werkgroep die zich bezighoudt met online en elektrische veiligheid thuis, verklaarde: "E-bikes kunnen binnen enkele seconden een fenomenaal hoge temperatuur bereiken. Ze zijn zo gevaarlijk. Het is bijna alsof je een niet-ontplofte bom in huis hebt."

Enkele Britse parlementsleden en actiegroepen roepen nu op tot certificering door een derde partij om ervoor te zorgen dat e-bikes, e-scooters en hun batterijen worden goedgekeurd door een onafhankelijke instantie voordat ze te koop worden aangeboden. 

(PP/Source: Guardian/Illustration picture: Anrita via Pixabay)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren