Tagtik

Engelse pubs op 4 juli opnieuw open

De 'Fourth of July' wordt in 2020 niet alleen de dag waarop de Amerikanen hun onafhankelijkheid vieren: 4 juli zal ook in het Verenigd Koninkrijk een heuglijke dag worden, want dan mogen de pubs weer open.

Brits premier Boris Johnson kondigde dinsdag het begin van de versoepelingen van de lockdownmaatregelen in het Verenigd Koninkrijk aan: vanaf 4 juli mogen pubs, restaurants, kappers en bioscopen opnieuw de deuren openen, met naleving van enkele voorwaarden zoals het bewaren van een veilige afstand, het dragen van mondmaskers door personeel en het achterlaten van gegevens met het oog op contactopsporing. Zwembaden en sportscholen blijven nog gesloten. Gezinnen mogen ook opnieuw bij elkaar op bezoek, met naleving van de veilige afstand (die van 2 meter naar 1 meter wordt teruggebracht).

Premier Boris Johnson riep de Britse bevolking toch op om "niet te overdrijven" als de versoepeling van de maatregelen ingaan. Het Verenigd Koninkrijk is tot nu toe een van de meest getroffen landen ter wereld, met bijna 308.000 besmettingen (het 5e hoogste aantal ter wereld) en ruim 43.000 overlijdens (het 3e hoogste aantal ter wereld).

(Fausto by Tagtik/Source: The Times/Picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren