Tagtik

Eucharistievieringen met reservatie

Zaterdagavond en zondagochtend vinden op vele plaatsen voor het eerst sinds de lockdown opnieuw eucharistievieringen plaats. Op bepaalde plekken moest daarvoor worden gereserveerd, want het aantal stoelen zijn beperkt.

Bij religieuze diensten mogen maar 100 mensen aanwezig zijn, moet de veiligheidsafstand van anderhalve meter worden gerespecteerd en moet iedereen over 10 vierkante meter beschikken: in kleine kerken zullen daarom maar 20 tot 30 gelovigen aanwezig kunnen zijn en moest er worden gereserveerd.

"Vaak is daar afgesproken dat diegenen die deze week een viering kunnen bijwonen, volgende week hun plaats afstaan aan andere gegadigden", aldus Geert De Kerpel, de woordvoerder van de Belgische Bisschoppenconferentie bij HLN.

"Ter communie gaan kan", zo zegt De Kerpel nog, "maar uitreiker en communicant houden ruim afstand door armen ver uit te strekken en de uitreiker moet de hostie eerbiedig laten vallen in de uitgestrekte hand van de communicant, zonder de hand van die communicant te raken."

(Fausto by Tagtik/Source: HLN, De Morgen/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren