Tagtik

Ex-Rode Duivel vrij met enkelband

De onderzoeksrechter heeft ex-Rode Duivel Geoffrey Mujangi Bia op 16 juni aangehouden nadat de politie een wietplantage aantrof in de kelder van zijn woning in Zellik. De raadkamer besliste vrijdagochtend dat Mujangi Bia vrijkomt met een enkelband.

Arbeiders van een elektriciteitsfirma moesten half juni een kijkje gaan nemen in het huis van Mujangi Bia omdat er een elektriciteitspanne was. De elektriciens roken bij hun aankomst in de woning van de ex-Rode Duivel echter al meteen wat er aan de hand was. De indringende wietgeur viel hen meteen op. In de kelder troffen ze een heel grote cannabisplantage aan van ruim 1.000 planten, met de bijhorende technische installatie. De oorzaak van de elektriciteitspanne bleek daar dan ook te liggen. De arbeiders verwittigden de politie, waarna de onderzoeksrechter besloot om Geoffrey Mujangi Bia aan te houden.

De advocaten van Mujangi Bia, meesters Sven Mary en Yannick De Vlaemynck, konden de raadkamer klaarblijkelijk overtuigen dat hun cliënt geen professionele drugstrafikant is. "Hij woont in een kast van een huis, bezit verscheidene eigendommen, trekt straks zijn pensioenspaarpot als profvoetballer, kortom, hij zit er warmpjes in. Hij heeft zeker geen nood aan een bijkomend inkomen uit een drugsplantage." De ex-Rode Duivel komt bijgevolg vrij met een enkelband.

Mujangi Bia kwam in 2009 tweemaal uit voor de Rode Duivels op een tornooi in Japan. Vorig seizoen kwam Mujangi Bia uit voor de Israëlische middenmoter Maccabi Petah Tikva, maar nu zou hij geen club of contract meer hebben. Mujangi Bia verbleef de afgelopen dagen in de gevangenis van Sint-Gillis.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook Mujangi-Bia)

Ook dit kan u interesseren