Tagtik

FAVV: "Hopelijk mag katje Lee terug naar Peru"

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) gaat opnieuw contact opnemen met zijn tegenhanger in Peru, SENASA. Die had eerder gemeld in een tweet dat het katje Lee toch welkom zou zijn in Peru.

Het katje was meegebracht door een studente die uit Peru moest terugkeren door de coronacrisis: zij had daarbij de quarantaineregels niet nageleefd en dus was het mogelijk dat de kat besmet was met het levensgevaarlijke hondsdolheidsvirus. Voor het FAVV was euthanasie van het katje de enige optie.

Het FAVV hoopt nu dat er een officiële bevestiging komt dat het katje welkom is in Peru: het stuurt daarvoor een officiële brief naar SENASA. Voor minister Denis Ducarme (MR), bevoegd voor Voedselveiligheid, is het nu wachten op informatie over hoe het katje precies zou kunnen terugkeren naar Peru.

"Na turbulente weken lijkt een compromis eindelijk in zicht", zo verklaarde GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch eerder vandaag. "Een compromis dat de volksgezondheid beschermt én het leven van Lee spaart. Uiteraard was en is onze voorkeur nog steeds quarantaine in België."

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren