Tagtik

Fetisjfestival in Antwerpen oorzaak van verspreiding apenpokkenvirus?

In België zijn al drie gevallen van besmettingen met het apenpokkenvirus geregistreerd. De drie gevallen hebben een link: ze zijn terug te brengen naar het fetisjfestival Darklands in Antwerpen van twee weken geleden.

Op dat festival, vooral populair in de LGBTQ-wereld, waren zo'n 10.000 à 12.000 fetisjisten uit de hele wereld aanwezig. De organisatoren van het festival meldden al in een mail naar alle bezoekers dat er reden is om aan te nemen dat het virus door bezoekers uit het buitenland is binnengebracht. Nadien verspreidde het apenpokkenvirus zich gestaag over heel Europa.

Mogelijk verspreidde het virus zich door seksueel contact, maar ook via speeksel kan het virus zich verspreiden. Door de Risk Management Group (RMG) is beslist om te sensibiliseren binnen de gemeenschap van homomannen.

Toch wordt benadrukt dat het virus niet alleen bij homomannen kan voorkomen. Over de hele wereld komt het virus in die groep voor, maar ook wie veelvuldige verschillende seksuele contacten heeft, kan het virus oplopen.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad, HLN/Picture: Greyson Joralemon on Unsplash)

Ook dit kan u interesseren