Tagtik

Flinke versnelling in aantal besmettingen en hospitalisaties

Alle coronacijfers, het gemiddeld aantal besmettingen met het coronavirus, ziekenhuisopnames en sterfgevallen, blijven toenemen. Dat blijkt dinsdag uit de statistieken van Sciensano.

Tussen 12 en 18 oktober werden per dag gemiddeld 73,3 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging met +29% op weekbasis. Momenteel liggen er 914 coronapatiënten in het ziekenhuis (+23% op weekbasis), van wie 229 op een afdeling intensieve zorg (+16% op weekbasis). 122 van hen moeten worden beademd (+6% op weekbasis).

In de periode tussen 9 en 15 oktober stierven per dag gemiddeld 10,7 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een stijging met +14% ten opzichte van de week ervoor.

Tussen 9 en 15 oktober werden elke dag gemiddeld 3.010 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een stijging met +46% op weekbasis.

De positiviteitsratio (het aantal positieve testen op het totale aantal afgenomen testen) bedraagt 6,4% en het reproductiegetal (het cijfer dat aangeeft aan hoeveel mensen een besmet persoon het virus doorgeeft) bedraagt momenteel 1,21.

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, epistat.wiv-isp.be /Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren