Tagtik

"Geen forensisch bewijs voor dood Maddie McCann"

Bijna twee weken geleden maakten de Duitse politie en het parket plots bekend dat ze de 43-jarige Chrisian Brückner verdenken van de ontvoering en moord op de toen 3-jarige peuter. Dat was een zware klap voor de ouders van Maddie, Kate en Gerry McCann, die nog steeds hoop koesteren dat hun dochter alsnog in leven is. De ouders van Maddie kregen echter geen reden te horen waarom er sprake is van een moordonderzoek in plaats van een onderzoek naar de vermissing van Maddie.

Kate en Gerry McCann vroegen de Duitse openbare aanklager dan ook om meer duidelijkheid, om een bewijs dat aantoont dat hun dochtertje niet meer leeft. Maar daarover blijkt het Duitse parket niet te beschikken. Hoewel de Duitsers er nog steeds van uitgaan dat de peuter niet meer leeft, zeggen ze nu wel dat er "geen enkel forensisch bewijs is om de dood van Maddie vast te stellen". De uitspraak kwam van Hans Wolters, woordvoerder van de officier van justitie van Braunschweig.

Bestaat er dan toch nog een kans dat Maddie nog in leven is?
Wolters zei eerder dat hij vermoedt dat Brückner Maddie snel heeft vermoord, maar nu voegde hij daaraan toe dat "het slechts een persoonlijke mening en speculatie" was, weliswaar gebaseerd op ervaring. "Het verbaast me dat het zo belangrijk is voor het Britse volk dat we zeggen dat Madeleine dood is. In Duitsland is het normaal dat we in zo’n geval over een moordonderzoek spreken. Ik wil de hoop niet volledig wegnemen, misschien is het mogelijk dat ze nog leeft."

"Het is mijn persoonlijke mening dat hij relatief snel het meisje gedood heeft en haar eerst mogelijk misbruikt heeft", zo sprak Hans Christian Wolters, procureur van Braunschweig vorige week. "We denken ook dat de verdachte nog andere misdrijven, vooral seksuele, heeft gepleegd, mogelijk in Portugal, maar ook elders in Duitsland."

Wolters zei vandaag ook dat de politie nog steeds niet met Brückner heeft gesproken, hij weigert immers elk gesprek aan te gaan terwijl hij een gevangenisstraf van zeven jaar uit voor andere feiten. "We geloven niet dat hij zal zeggen dat hij het heeft gedaan, dus we moeten hem eerst al onze bewijzen kunnen voorschotelen."

Madeleine McCann, toen net geen vier jaar, verdween in mei 2007 toen ze met haar ouders op vakantie was in Portugal. Terwijl haar ouders in een vakantieresort in Praia da Luz in een restaurant aan het eten waren met vrienden, verdween ze uit haar kamer. Dertien jaar later is nog altijd niet duidelijk wat er met haar gebeurd is. De Britse en Duitse politie kwam nu Christian Brückner, een 43-jarige Duitser, op het spoor die ervan wordt verdacht het kind te hebben ontvoerd.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren