Tagtik

Gert Verhulst: Vlaams Belang moet kunnen meebesturen

Als het van Studio 100-baas Gert Verhulst afhangt, moet Vlaams Belang mee kunnen besturen. "Dat is het risico van de democratie – of laat ik zeggen: een gevolg van onze democratie. Een partij die meedoet aan verkiezingen, kan meebesturen.", zegt hij in een interview met De Morgen.

In het interview met De Morgen hekelt Verhulst ook de 'cancel culture'. "Als wij wakker moeten liggen van alles wat over ons gezegd wordt, dan slapen we niet meer. Wij zijn loslopend wild, hè. Over ons mag je alles nog zeggen. Als je dat over minderheden doet, word je gecanceld. Als het niet over mannen gaat die niets mankeren, mag je tegenwoordig toch niets meer zeggen?", vraagt hij zich hardop af. "Je moet toch vaak je tong drie keer omdraaien, tegenwoordig.", klinkt het.

Zo komt Verhulst in één ruk ook aan bij het verhaal rond Sporza-journalist Eddy Demarez. Die is volgens Verhulst bijzonder hard aangepakt. "Als iedereen eens in zijn eigen hartje zou kijken, zouden we beseffen dat we ons daar bijna allemaal weleens aan bezondigen. Wat Eddy overkwam, dat is nu eens ongeluk hebben, mag je zeggen. Hij moet dat niet op antenne zeggen, natuurlijk. En in het café moet je zulke dingen niet per se hard roepen, maar toch: er zijn er veel die blij mogen zijn dat hun microfoon niet altijd aan staat."

"Ik vind dat er wat meer begrip zou mogen zijn, van beide kanten.", vervolgt Verhulst. "Voor mijn moeder waren zwarte mensen 'negers' – dat woord had voor haar geen enkele negatieve connotatie. Ik heb altijd 'negerinnentetten' gegeten. En er is nooit een officiële instantie die heeft uitgelegd wat nu precies het probleem daarmee is. Nee, iedereen moet maar weten dat je die woorden niet meer mag gebruiken, want dat je anders een racist bent. Dat stoort mij enorm. Geef mensen toch eens wat tijd om daar allemaal aan te wennen.", besluit de Studio 100-baas. (Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen)

Ook dit kan u interesseren