Tagtik

Gevaccineerden weldra welkom in EU

Er is een consensus in de Europese Unie om reeds gevaccineerde reizigers van buiten de EU toe te laten. Voorlopig is het slechts een aanbeveling, maar insiders verwachten dat dit vrijdag wordt bekrachtigd door de ministers van de 27 lidstaten.

Er zullen daarnaast ook maatregelen worden genomen om de import van andere varianten van het coronavirus in de Europese Unie te voorkomen, dat meldt de woordvoerder van de Europese Commissie, Christian Wigand. Zo heeft de commissie een nieuw 'noodmechanisme' opgesteld waarmee lidstaten snel en op een gecoördineerde manier kunnen optreden in het geval van nieuwe besmettingen.

Sinds maart 2020 zijn niet-essentiële reizen naar de Europese Unie verboden, met uitzondering van een klein aantal landen die als veilig worden beschouwd. Die beperkingen worden echter geleidelijk opgeheven. De huidige groene lijst telt slechts zeven landen: Australië, Israël, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Singapore, Zuid-Korea, Thailand en China, als Peking akkoord gaat met wederkerigheid.

(Skwadra by Tagtik/Source: Euronews/Illustration picture: Facebook EU)

Ook dit kan u interesseren