Tagtik

Gewapende overval op juwelier in Dilbeek

Deze morgen is Juwelier Schoukens in Dilbeek opgeschrikt door een gewapende overval. De zaakvoerder en een klant raaken lichtgewond. Gisteren vond in Dilbeek ook al een roofmoord plaats.

De overval gebeurde rond 10 uur vanmorgen. "Toen de juwelier een persoon in de zaak binnenliet, werd hij door deze persoon en nog minstens één andere mededader aangevallen en gekneveld.", vertelt woordvoerder Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde. "Beide daders waren gewapend en vroegen achter de inhoud van de kluis. Twee andere klanten die de zaak op dat moment betraden, werden ook overmeesterd en gekneveld. Een vierde persoon kreeg pepperspray in het aangezicht." Die persoon werd samen met de juwelier naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging. De daders vluchtten nadien weg met geld en juwelen in een wagen. Vermoedelijk reden ze weg in een Audi. "Een deel van de buit werd tijdens de vlucht achtergelaten.", aldus Blondeau. Het labo is ter plaatse voor verder sporenonderzoek en de Federale Gerechtelijke Politie van Halle-Vilvoorde zal de feiten verder onderzoeken.

Gisteren vond in de Vlaams-Brabantse gemeente ook al een roofmoord plaats. Twee daders drongen een appartement binnen en waren op zoek naar geld. De bewoners, een 55-jarige man en diens 75-jarige moeder, werden daarbij zo zwaar mishandeld dat de man om het leven kwam en de vrouw zwaargewond raakte. (Skwadra by Tagtik/Source: HLN)

Ook dit kan u interesseren