Tagtik

Griekse muur van 40 km moet Afghaanse vluchtelingen tegenhouden

Griekenland heeft de afgelopen maanden een stalen muur van veertig kilometer lang op zijn grens met Turkije gebouwd. Het land wil daarmee migranten tegenhouden. De bouw ervan werd de afgelopen weken versneld door de opmars van de taliban in Afghanistan.

"We kunnen de mogelijke impact van de crisis in Afghanistan niet passief afwachten.", klonk het bij Grieks minister Michalis Chrisochoidis tijdens een bezoek aan de Evros-regio, waar de muur staat. "Onze grenzen blijven onschendbaar." De muur werd door de crisis 12,5 kilometer uitgebreid en is nu 40 kilometer lang. De stalen afbakening is zes meter hoog en bezit een elektronisch bewakingssysteem. Het prijskaartje bedroeg 62 miljoen euro.

"Mogelijke vluchtelingenstromen uit Afghanistan zullen tegengehouden worden.", zegt Chrisochoidis. De gebeurtenissen in Afghanistan hebben in de Europese Unie de vrees aangewakkerd voor een herhaling van de vluchtelingencrisis van 2015 waarin Europa te kampen kreeg met een ongekende toestroom aan vluchtelingen. Griekeland vreest ervoor dat ze net als toen opnieuw de frontlinie zullen vormen. (Skwadra by Tagtik/Source: HLN)

Ook dit kan u interesseren