Tagtik

Heerlijk lenteweer vandaag

Aan de voorzijde van een naderend koufront, verbonden aan een depressie ten zuidwesten van Ierland, wordt met zuidoostelijke tot zuidelijke stroming droge, stabiele en zeer zachte lucht naar België aangevoerd. Deze storing zal pas dinsdagnacht en woensdag het hele land heel langzaam oversteken van west naar oost.

Dinsdag is het zonnig met hoge wolkenvelden en geleidelijk ook meer middelhoge wolken. In het westen verschijnen er op het einde van de namiddag ook stapelwolken, waaruit mogelijk enkele buien kunnen vallen. Het wordt warm met maxima van 16 of 17 graden in de Ardennen en 18 tot 21 graden elders. De wind waait matig, eerst uit zuidoost tot zuidzuidoost, al snel ruimend naar het zuiden. Op de Ardense toppen zijn er rukwinden mogelijk tussen 50 en 60 km/h. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond en -nacht neemt de bewolking toe. In het westen kunnen er eerst enkele buien vallen; later volgen perioden van lichte regen. Het kan op sommige plaatsen ook nevelig worden. In het oosten blijft het droog met nog enkele opklaringen. De minima liggen tussen 7 en 11 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden of uit veranderlijke richting.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren