Tagtik

Hierover zal het Overlegcomité zich vrijdag buigen

Vrijdag komt het Overlegcomité, de vergadering van de verschillende overheden van het land, samen om zich te buigen over de huidige coronasituatie. Twee thema's lijken zich alvast af te tekenen: het verdwijnen van de mondmaskerplicht en de invoering van de coronapas.

Volgens premier Alexander De Croo is de kans groot dat het verplichte dragen van een mondmasker zal verdwijnen op plekken waar afstand mogelijk is en waar het merendeel van de mensen gevaccineerd zijn. Dat verklaarde hij zondag alvast bij VTM Nieuws. Op plaatsen zoals het openbaar vervoer zou het wel verplicht blijven om een mondmasker te dragen. In Vlaanderen gingen al stemmen op om ook in winkels de mondmaskerplicht te laten vallen.

Het Overlegcomité zal zich ook buigen over de uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST): in Brussel komt de coronapas er vanaf 1 oktober en ook enkele Vlaamse steden en gemeenten willen die pas invoeren. Het Overlegcomité zal ook moeten beslissen of een coronapas nodig is als de discotheken opnieuw opengaan.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN, Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren