Tagtik

Hospitalisaties en sterfgevallen blijven stijgen

Het aantal ziekenhuisopnames en het aantal sterfgevallen na een besmetting met het coronavirus blijven stijgen, zo blijkt dinsdag uit de recentste cijfers op het coronadashboard van Sciensano.

Tussen 28 september en 4 oktober werden per dag gemiddeld 58,4 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging met +12% op weekbasis. Momenteel liggen er 732 coronapatiënten in het ziekenhuis (+5% op weekbasis), van wie 208 op een afdeling intensieve zorg (+1% op weekbasis). 116 van hen moeten worden beademd (-2% op weekbasis).

In de periode tussen 25 september en 1 oktober stierven per dag gemiddeld 8,3 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een stijging met +4% ten opzichte van de week ervoor.

Tussen 25 september en 1 oktober werden elke dag gemiddeld 1.909 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een daling met -2% op weekbasis.

De positiviteitsratio (het aantal positieve testen op het totale aantal afgenomen testen) bedraagt 4,7% en het reproductiegetal (het cijfer dat aangeeft aan hoeveel mensen een besmet persoon het virus doorgeeft) bedraagt momenteel 1,04.

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, epistat.wiv-isp.be /Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren