Tagtik

Huisartsen: "Lockdown onvermijdelijk als we te lang wachten"

Volgens de huisartsenvereniging Domus Medica stevenen we af op een derde golf als niet snel extra maatregelen worden genomen om de forse stijging van het aantal besmettingen met het coronavirus in te dijken. Het Overlegcomité moet volgens Domus Medica dan ook vroeger dan vrijdag samenkomen.

"Voor het eerst na de tweede golf zien we een enorme stijging in het aantal consultaties en aantal testen", aldus Roel Van Giel van huisartsenvereniging Domus Medica bij VRT NWS. "We hebben nu in bepaalde posten hogere cijfers dan in oktober vorig jaar."

In de vorige golf zagen de huisartsen dat die stijging in consultaties twee weken later leidde tot een stijging in het aantal ziekenhuisopnames. "Als we één ding geleerd hebben uit heel deze epidemie en uit de vorige golven, dan is het dat je op het moment dat je de cijfers ziet stijgen, moet ingrijpen", aldus Van Giel.

Bij een te laat ingrijpen duurt het volgens hem opnieuw meerdere weken om de cijfers naar beneden te krijgen en dus moet tijdig extra maatregelen worden genomen: "Als we nog een aantal dagen wachten met beslissingen nemen, dan is een lockdown onvermijdelijk want dan heeft de realiteit ons ingehaald."

(Fausto by Tagtik/Source: VRT NWS/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren