Tagtik

Huisartsen vragen politici: "Zet jullie vergissing tijdig recht"

Domus Medica, de vereniging van huisartsen, heeft in een bericht op zijn website het overlegcomité opgeroepen om de nodige maatregelen te nemen om het aantal besmettingen in te dijken.

"Voor het eerst sinds weken registreren we weer meer dan duizend coronabesmettingen per dag. Het zijn evoluties die niemand wil zien, maar die wel de harde realiteit zijn. België is daarbij geen alleenstaand geval", zo staat te lezen op de website.

"Overal verblindde het rijk der vrijheid de realiteit van een epidemie. De euforie (van de politiek) won het van de wetenschap. (…) Natuurlijk spelen er nu andere elementen een rol, zoals de vaccinatiecampagne, maar anderzijds worden we ook geconfronteerd met besmettelijkere varianten en mogen we ons niet blind staren op vaccinatiegraden die we binnen één of twee maanden zullen bereiken."

"Ook al geeft een nieuwe golf geen al te grote stijging van het aantal ziekenhuisopnames, dan nog zal de druk op de huisartsgeneeskunde en bij uitbreiding de eerste lijn zeer groot worden", zo schrijven de huisartsen.

Volgens Domus Medica moet niet verstrengd worden, maar moet de nadruk worden gelegd op bijvoorbeeld een strengere controle op terugkerende reizigers en de instandhouding van de geldende basisregels.

De vereniging vraagt politici de moed te vinden om eerder aangekondigde versoepelingen voor half augustus, het mogelijk maken van massa-events zoals Pukkelpop, terug te draaien.

"In deze fase van de epidemie is dit jammer genoeg niet mogelijk en de mensen begrijpen dat ook. Het is nu aan de politiek om de moed te hebben om hun vergissing tijdig recht te zetten", zo klinkt het.

(Fausto by Tagtik/Source: domusmedica.be/ Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren