Tagtik

"Ik moest me uitkleden en op handen en voeten op mijn bed op hem wachten"

Op donderdag 30 mei deelde een man een gevoelige getuigenis voor het Hof van Assisen in Parijs. Hij was het slachtoffer van een homofobe hinderlaag.

Twee jaar geleden werd deze Franse leraar van in de veertig meer dan 60 uur gegijzeld in zijn huis. Terwijl hij zijn verjaardag vierde en een onenightstand had gepland via een datingapplicatie werd de veertiger in de val gelokt door Guillaume N, een jongeman die toen 18 jaar oud was. "Ik moest zonder kleren, op handen en voeten, op mijn bed in het donker wachten op mijn gast", vertelde het slachtoffer. Volgens hem ging het om een goed uitgekiend scenario. De leraar Frans werd al snel geboeid en bedreigd met een mes. Guillaume N. wilde zijn rijkdom stelen. Omdat hij niets van waarde had om te stelen, behalve de computer van het slachtoffer, nam de aanvaller contact op met een medeplichtige. "Deze persoon leek gemeen en joeg me de stuipen op het lijf", herinnert de veertiger zich. 

De aanvaller beval hem zijn bankgegevens te geven. De persoon aan de andere kant van de lijn logde in op zijn rekening en ontdekte een spaartegoed van 30.000 euro. Het Franse mediakanaal L'Indépendant meldt dat "de persoon aan de telefoon heel snel naar het huis van het slachtoffer ging, die vervolgens contact opnam met een bankadviseur om 20.000 euro over te maken naar zijn beulen. De adviseur gaf aan dat de overschrijving volgens de procedure 48 uur zou duren. De twee aanvallers wilden dolgraag naar huis met hun buit, maar moesten noodgedwongen de volgende twee dagen doorbrengen in het huis van het slachtoffer om zeker te zijn dat ze wel degelijk met geld vertrokken.

Na twee dagen in het huis, realiseerden de twee aanvallers zich dat de geldoverdracht was geweigerd. En terwijl hij voor de zoveelste keer probeerde het geld online over te maken, maakte de leraar gebruik van de onoplettendheid van de twee jongemannen om een e-mail te sturen naar een vriend. De politie arriveerde even later. 

De aanvallers werden beschuldigd van ontvoering, afpersing en gewapende overval in een georganiseerde bende, allemaal gericht op één bepaalde persoon vanwege zijn geaardheid. 

(FVDV and AsD for Tagtik/Source: L’Indépendant/Illustration: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren