Tagtik

Is kerstmarktschutter naar Duitsland gevlucht?

Na zijn aanslag slaagde de man erin te ontkomen. In een vuurgevecht met de politie zou de man geraakt zijn aan het hoofd. Dat bericht de taxichauffeur wiens taxi de dader stal. Sindsdien vindt een ware klopjacht plaats op de 29-jarige schutter. Honderden agenten speuren naar de man in Frankrijk. Vooral de Frans-Duitse grensstreek wordt volledig uitgekamd.

Het vermoeden rijst steeds meer dat de terrorist naar het buitenland zou zijn gevlucht. "Het is niet zeker of de dader nog in Frankrijk is", verklaarde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner eerder al. De Franse politie denkt dat Chekatt naar Duitsland is gevlucht.

De Franse autoriteiten hebben dinsdagavond na de terreuraanslag anti-terreureenheden aan de grens met Duitsland gezet. Ook de Duitsers posteerden anti-terreureenheden. Het dreigingsniveau werd in Frankrijk meteen naar het hoogste niveau gebracht.

De 29-jarige Cherif Chekatt heeft volgens de Franse justitie reeds een ellenlang strafblad. Zo werd hij al 27 keer veroordeeld in Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. De moslimterrorist was in Straatsburg geboren. Bij de Franse inlichtingendiensten stond hij geregistreerd als geradicaliseerd, gewelddadig en hij heeft eveneens een overdreven bekeringsdrang.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren