Tagtik

Jan Fabre van affiche Biënnale van Charleroi gehaald

De opvoering van "The fluid force of love" door het gezelschap Troubleyn van Jan Fabre tijdens de Biënale Charleroi Danse is geannuleerd.

"Gezien de huidige context, de druk en de scheldwoorden rond deze programmering, zijn Charleroi Danse en Troubleyn van mening dat het in het algemeen belang is om hun teams niet bloot te stellen aan potentieel geweld", motiveert de organisatie van de Biënale Charleroi Danse de annulering van de voorstelling van Jan Fabre. "Er zijn bedreigingen op sociale media geweest, onder meer dat alle plaatsen zullen gekocht worden om de show voor een lege zaal te laten plaatsvinden, wat bijzonder gewelddadig is voor de artiesten. Er is ook druk uitgeoefend op het gezelschap zelf", preciseerde Annie Bozzini, directeur van Charleroi Danse.

Jan Fabre wordt verdacht van geweldpleging, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag op het werk ten aanzien van twaalf werknemers, maar ook aanranding van de eerbaarheid van een persoon. Op 21 september wordt voor de correctionele rechtbank van Antwerpen de zaak tegen de kunstenaar en theatermaker ingeleid.

(Skwadra by Tagtik/Source: Le Soir/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren