Tagtik

Je kind leren zwemmen: reken maar niet op de school

Er ontstaat een groeiende kloof tussen kinderen die goed kunnen zwemmen en zij die dat niet kunnen. Reden: scholen besparen steeds meer op de zwemlessen in de lessen Lichamelijke Opvoeding. Wie zijn kinderen goed wil leren zwemmen, moet niet rekenen op scholen.

Voor scholen is de organisatie van de zwemlessen een dure post die ze niet altijd kunnen doorrekenen aan de ouders na de invoering van de maximumfactuur. Hoge energieprijzen en duurder worden busvervoer nopen scholen tot nog meer besparingen.

"Sommige scholen zijn van wekelijks zwemmen naar zes uur per jaar gegaan", aldus Tasia Pleune van de Bond voor Lichamelijke Opvoeding in Het Nieuwsblad. "Op zes uur kan je niet leren zwemmen."

"Leren zwemmen is stilaan iets voor de elite", klinkt het bij Tine Sleurs, lerarenopleidster lichamelijke opvoeding aan hogeschool UCLL. "Als een kind niet heeft gebasket, is dat misschien spijtig, maar zwemmen gaat over veiligheid. Je hoort het genoeg op het nieuws dat er kindjes verdrinken. We moeten er toch alles aan doen om dat te voorkomen?"

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: fancycrave1 from Pixabay)

Ook dit kan u interesseren