Tagtik

Jesse (5) bekocht liefde voor treinen met de dood

Maandagnamiddag is in een spoortunnel aan Antwerpen-Centraal een jongetje van vijf om het leven gekomen. Zijn moeder was hem kwijtgeraakt in een fastfoodrestaurant op zo'n 300 meter van het station.

De twee zoontjes moesten naar het toilet, daarom besloot hun moeder om naar een fastfoodrestaurant met hen naar het toilet gegaan. Toen de jongens klaar waren, ging hun mama even kijken. Zij hielp Louis met zijn broek vast te knopen en zag niet hoe Jesse ongemerkt wegglipte. Ze zocht in het McDonald’s restaurant en in de buurt op de Keyserlei, maar kon hem niet vinden. De politie werd verwittigd en er werd naar hem gezocht door de politie en Securail in en rond het station. Op politiecamera's was te zien hoe hij in zijn eentje het station was ingelopen. Zo'n twee uur nadat hij als vermist was opgegeven, werd hij door een treinbestuurder opgemerkt naast de sporen in de wisselzone tussen de stations Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem. Wellicht is hij perron 12 van Antwerpen-Centraal afgelopen en zo in de tunnel terecht gekomen. Het parket bevestigt dat hij gegrepen werd door een trein in een spoortunnel.

Het vijfjarige jongetje heet Jesse Fofana en hield van treinen. Zijn vader getuigt in Het Nieuwsblad. “Mijn vrouw wilde hen verrassen en meenemen naar Antwerpen, voor een uitstap. Normaal nemen we dan de auto, maar die twee jongens zijn zot van alles wat met treinen te maken heeft”, vertelt papa Sedia Fofana. “Alleen al het feit dat ze naar het perron mochten om daar de trein te nemen, vonden ze geweldig en dus spoorden ze naar Antwerpen-Centraal. Het moest gewoon een gezellige dag worden.”

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren