Tagtik

Jongeman bekent plots moord tijdens ‘waarheid, durven of doen’

Een vrouw van 94 kwam op 28 mei 2018 om het leven toen haar bungalow in Heysham, in het Britse Lancashire, afbrandde. Het leek om een noodlottig ongeval te gaan, tot tijdens een spelletje ‘waarheid, durven of doen’ haar stiefkleinzoon plots bekende er voor iets tussen te zitten.

De politie heropende het onderzoek nadat de dan 19-jarige Tiernan Darnton zijn mond voorbij sprak tijdens een spelletje ‘waarheid, durven of doen’ met twee vrienden. Hij vertelde tijdens het spelletje hoe hij de dodelijke brand in het huis van zijn stiefoma veroorzaakt had door met een aansteker de gordijnen in brand te steken. HIj zei dat hij de bungalow in brand had gestoken omdat hij niet wilde dat zijn stiefgrootmoeder verder moest leven met dementie. In 2019 biechtte hij zijn daad vervolgens op bij een jeugdwerker.

De politie heropende daarop de zaak. De Britse jongeman vertelde tijdens de politieverhoren hoe hij een tafel voor de deur van de berging gezet had, hoe hij de telefoonkabel had doorgesneden en het rookalarm had ontmanteld. Allemaal om te verhinderden dat zijn stiefoma zou ontsnappen. Hij bleek zijn daad tot in de puntjes voorbereid te hebben.

De rechter veroordeelde de nu 21-jarige Brit afgelopen week tot een levenslange celstraf voor de moord op zijn stiefoma (94).

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren