Tagtik

Joost Klein staat op na Eurovisiesongfestival-debacle: "We hebben wat meer liefde nodig"

Joost Klein was niet te zien in de finale van het Eurovisiesongfestival want Nederland werd op het nippertje gediskwalificeerd. De EBU nam deze opmerkelijke beslissing naar aanleiding van een incident waarbij Klein donderdagavond betrokken was. De Zweedse politie voert een onderzoek naar het incident, waarbij Klein een vrouwelijke medewerker verbaal bedreigd zou hebben. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival dat een kandidaat tijdens het evenement werd gediskwalificeerd. Volgens Kleins advocaat in Zweden moet hij in juni voor de rechtbank verschijnen.

Het is nog steeds niet geheel duidelijk wat er precies gebeurd is. Intussen blijkt dat meerdere deelnemers al gewag maakten bij de organisatie van een 'onveilige sfeer' achter de schermen. Ook klagen verschillende deelnemers over het gedrag van de bewuste cameravrouw die zou zijn blijven filmen op momenten waarop was afgesproken dat er niet gefilmd zou worden.

Klein mag dan wel uit het Eurovisiesongfestival zijn gegooid, het heeft hem alleen nog maar populairder gemaakt op de streamingplatformen én ook in de concertzalen. Zo stond hij zondag voor het eerst sinds zijn uitsluiting op het Eurovisiesongfestival weer op het podium. De organisatie van Freshtival Weekend in het Nederlandse Enschede nam extra veiligheidsmaatregelen en 9.000 mensen gingen stevig uit de bol. 

In de pers heeft de 26-jarige Joost Klein nog steeds geen verdere details gedeeld over het incident, maar hij heeft wel een mooie boodschap voor de wereld: "Ik weet dat iedereen verwacht dat ik iets zeg, maar alles is liefde. Ik hou van jullie. We hebben wat meer liefde nodig."

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Bianca Van Dijk for Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren