Tagtik

Kazerne Dossin heeft nieuwe directeur

Kazerne Dossin heeft een opvolger gevonden voor Christophe Busch, de directeur van het museum over de Holocaust en Mensenrechten in Mechelen die vorig jaar opstapte uit onvrede met het dagelijkse bestuur.

Het bestuur en de directeur waren het niet eens meer over hoe de missie van het museum ingevuld moest worden: moest het alleen de Holocaust gedenken of ook recente schendingen van mensenrechten behandelen?

Dit voorjaar nog namen 9 leden van de wetenschappelijke raad van Kazerne Dossin ontslag, onder wie historicus Bruno De Wever (UGent), ethicus Freddy Mortier (UGent) en rector Herman Van Goethem (UAntwerpen). Zij betreurden dat de raad van bestuur te veel de nadruk legde op de Holocaust.

Nu is er een nieuwe directeur gevonden: Tomas Baum, een master in de Wijsbegeerte, master in de Toegepaste Ethiek en master Internationale Politiek, en directeur van het Vlaams Architectuurinstituut. Vroeger was hij nog aan de slag bij het Vlaams Vredesinstituut.

Diane Verstraeten, voorzitter van de Raad van Bestuur, toont zich op de website van Kazerne Dossin enthousiast over de aanstelling: "Samen met zijn managementervaring zorgt deze expertise van Tomas Baum voor de gewenste complementariteit met adjunct-directeur en doctor in de geschiedenis Veerle Vanden Daelen. Zij leidde de ganse personeelsploeg de voorbije maanden als directeur ad interim."

"Tomas Baum zal zijn functie opnemen op 1 juni 2020. Op die dag heropent ook het museum voor het grote publiek, na de sluiting omwille van de corona-maatregelen. De raad van bestuur wenst Tomas Baum als nieuwe directeur alle succes toe", zo klinkt het nog.

(Fausto by Tagtik/Source: kazernedossin.eu, VRT NWS, De Standaard/Picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren