Tagtik

Kinderen enkel nog in quarantaine bij echte symptomen?

Het onderwijs loopt andermaal in de soep. Sinds de herstart na de verlengde kerstvakantie is het chaos troef in de klaslokalen en scholen. Te veel klassen, of zelfs hele scholen hebben de afgelopen dagen en weken de deuren immers moeten sluiten door een overvloed aan coronabesmettingen. Regeringspartij CD&V pleit er daarom voor om enkel nog kinderen met coronasymptomen thuis te houden van school.

CD&V-voorzitter Joachim Coens pleitte afgelopen weekend in zijn nieuwjaarsspeech voor meer gezond verstand in het coronabeleid. De politicus voegde daaraan toe dat we kinderen niet langer moeten thuishouden voor “een verkoudheid”. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden gaf haar partijvoorzitter gelijk. “Veel kinderen zitten lang en vaak in quarantaine”, zei ze in De ochtend op Radio 1. Volgens haar moet dan ook bekeken worden of kinderen die een herstelcertificaat hebben toch niet naar school mogen.

Zo zit het nu
In het basisonderwijs moet momenteel een hele klas in quarantaine als er op één week tijd vier besmettingen worden vastgesteld. Bij een hoogrisicocontact binnen het gezin moeten leerlingen tien dagen in quarantaine, tenzij ze onlangs corona gehad hebben. In het middelbaar moeten gevaccineerde tieners na een hoogrisicocontact geen test of quarantaine ondergaan. Bij grotere clusters kan er wel beslist worden om een klas of school te sluiten. CD&V wil deze quarantaineregels dus herzien om te vermijden dat er te veel kinderen om de haverklap niet naar school mogen en klassen of zelfs hele scholen te snel de deuren moeten sluiten. Dit zorgt momenteel immers voor heel wat extra stress bij ouders, onderwijzend personeel en kinderen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren