Tagtik

"Kinderen mogen niet het slachtoffer worden van volwassenen die zich niet willen laten vaccineren!"

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) vindt dat kinderen niet het slachtoffer mogen worden van wat hij noemt een "kinderlockdown", terwijl volwassenen wel alle activiteiten blijven doen. Dat zei hij dinsdagochtend in Start je Dag op Radio 2.

In Willebroek krijgen verenigingen het advies om geen sport- of andere activiteiten meer te organiseren voor kinderen onder de 12 jaar. In Wommelgem zijn hobby's voor kinderen binnen én buiten zelfs verboden. Dat hebben de lokale burgemeesters beslist. De aanleiding voor deze ingrijpende beslissing is het aantal besmettingen in de basisscholen in hun gemeente. Minister Dalle waarschuwt voor dergelijke maatregelen: 'We willen geen kinderlockdown: kinderen mogen niet het slachtoffer worden van volwassenen die zich niet willen laten vaccineren. Laat kinderen hun school en vrije tijd!'

'Het is sowieso een lokale verantwoordelijkheid om om te gaan met een lokale uitbraak van het virus, en daarvoor maatregelen te nemen. Ik heb alleen het signaal willen geven dat de scholen en de vrijetijdsbesteding van kinderen, kan doorgaan', verduidelijkt Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle op Radio 2 Antwerpen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren