Tagtik

Kleine speeltuinen Antwerpen open: "Anders onleefbaar"

Vanaf maandag 18 mei gaat er een nieuwe fase in van de exit uit de coronamaatregelen. Dierenparken mogen open, maar speelpleinen nog niet.

In Antwerpen gaan de kleine speelpleinen wel open, zo heeft de veiligheidscel van de stad Antwerpen beslist: "Het gaat heel duidelijk om plaatsen waar slechts enkele speeltuigen staan", aldus Dirk Delechambre, woordvoerder van de stad Antwerpen. "Grotere speeltuinen, zoals bijvoorbeeld die in het Nachtegalenpark, blijven voor alle duidelijkheid wel gesloten."

Voor Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, is het openstellen van kleine speelpleinen een noodzakelijke ingreep om de stad "leefbaar" te houden: "Kinderen uit de buurt, die vaak uit grote, soms arme gezinnen komen en geen tuin hebben, moeten op het openbaar domein kunnen komen. Dan moeten we daar ook de mogelijkheden voor creëren."

Voor de burgemeester handelt de stad volledig volgens de regels: "We passen de regels van de Nationale Veiligheidsraad toe - weliswaar in een stedelijke context - en proberen om samenscholingen te vermijden."

(Fausto by Tagtik/Source: VRT NWS, De Standaard/Picture: Ulrike Mai by Pixabay)

Ook dit kan u interesseren