Tagtik

KMI waarschuwt met code geel voor wind

In de loop van dinsdag komen we terecht in een vrij sterk windveld aan de zuidflank van een depressiekern boven de Britse Eilanden. We verwachten windstoten tot 70 à 75 km/u en aan zee mogelijk nog wat meer. In de late namiddag en 's avonds neemt de wind snel in kracht af. Het KMI waarschuwt met code geel van dinsdagochtend 9.00 uur tot dinsdagavond 18.00 uur voor wind.

Dinsdagochtend regent het tijdelijk nog over het oosten en het zuidoosten met mogelijk ook lokale onweerachtige buien; elders is het meestal droog. In de loop van de dag wordt het overal wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op enkele buien, maar vaak toch ook droog weer. De maxima schommelen tussen 18 en 22 graden. Het gaat flink waaien: de wind is matig tot vrij krachtig en lokaal soms krachtig uit zuidzuidwest, ruimend naar zuidwest. We verwachten rukwinden van 60 tot 75 km/u of plaatselijk nog wat meer.

Dinsdagavond en -nacht wisselen brede opklaringen en wolken elkaar af. Een paar buien blijven mogelijk, maar dikwijls is het droog met minima van 10 tot 14 graden. De matige zuidwestenwind krimpt naar het zuiden.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren