Tagtik

“Raken aan vrouwen is belediging van God: het moet daarmee gedaan zijn!”

Paus Franciscus heeft op de eerste dag van 2022 een lans gebroken voor vrouwen. De 85-jarige Argentijn benadrukte tijdens zijn preek voor het kerkelijke feest van Maria, als de Moeder Gods, in de Sint-Pietersbasiliek de belangrijke rol van vrouwen en moeders in de samenleving.

“Hoeveel geweld is er tegen vrouwen!”, zei de paus. “Het moet daarmee gedaan zijn! Raken aan een vrouw is een belediging van God, die via een vrouw zijn menselijke gedaante aangenomen heeft.” Anders dan bij de oudejaarsmis leidde Franciscus de eerste eredienst van 2022 weer zelf.

Paus Franciscus wil dan ook dat vrouwen en moeders beter behandeld en beschermd worden op onze planeet. De Kerk is moeder, de Kerk is vrouw, zei de Argentijn. “Moeders en vrouwen kijken niet naar de wereld om die uit te buiten, maar om haar leven te schenken.” Precies dat heeft de wereld nodig in deze tijd vol crisissen en oorlog, klonk het. Moeders weten hoe hindernissen en conflicten te overwinnen, hoe vrede gesticht wordt, benadrukt de paus. “We hebben mensen nodig die voor verbinding zorgen in de samenleving, die wat ingaan tegen de vele prikkeldraad van de verdeeldheid”, klonk het overtuigd.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren