Tagtik

Lichte regenbuien op woensdag

Een hoogtelaag ligt vanmiddag over het zuidwesten van Duitsland en trekt donderdag verder naar Tsjechië. Aan de grond vinden we depressiekernen over Noord-Duitsland en Polen. Een occlusie eraan verbonden ligt gekruld over ons land. Hierdoor gaat het vandaag nog lange tijd regenen, vaak licht van intensiteit, maar soms ook matig. De onweerskansen zijn wel vrij klein. Vanaf donderdag komt er een hoogtewig dichterbij en stijgt de luchtdruk boven het westen van Frankrijk. De neerslagkansen nemen daarbij dus af. Dat bericht het KMI.

Woensdagochtend valt er af en toe lichte regen, op sommige plekken soms matige regen. Ook tijdens de namiddag valt er nog af en toe regen, al blijft de noordwestelijke helft in de loop van de namiddag meestal droog. De maxima blijven erg laag voor de tijd van het jaar, rond 12 graden in de hoge Ardennen en 15 tot 17 graden in de lage gebieden van het land. De wind waait matig uit het noordwesten, aan de kust soms vrij krachtig uit een meer noordelijke richting.

Vanavond en tijdens het eerste deel van de nacht valt er soms nog wat regen, later op de nacht wordt het op vele plaatsen droog, vooral in de westelijke landshelft. Hier en daar breekt de bewolking, maar het blijft meestal zwaarbewolkt. Het wordt tijdelijk ook nevelig. De minima liggen tussen 9 en 13 graden. De noordwestenwind wordt tijdelijk zwak, om tegen de ochtend opnieuw aan te wakkeren en naar het westen te draaien.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren