Tagtik

Limburgse moskeeën sluiten deuren uit schrik voor militair Jurgen C.

Verschillende moskeeën in Limburg hebben besloten om hun deuren tijdelijk te sluiten naar aanleiding van de vlucht van Jurgen Conings.

Conings wordt beschouwd als bijzonder gevaarlijk en bedreigde in het verleden onder andere viroloog Marc Van Ranst met de dood. Hij heeft tevens extreemrechtse sympathieën. De doorgedraaide beroepsmilitair zou zich schuilhouden in het Nationaal Park Hoge Kempen, een uitgestrekt natuurgebied in het oosten van Limburg. De 46-jarige Limburger zou nog steeds gewapend zijn.

De moskeebesturen van Al Forkan in Dilsen en Al Mohsinine in Bilzen namen de beslissing tot sluiting wegens het verhoogde risico, zolang Jürgen Conings nog voortvluchtig is. Ook moskee Al Furqan in Lommel, moskee Assalaam in Hulst bij Tessenderlo en moskee Diyanet in Bilzen zijn tijdelijk dicht. "We hebben bezoek gehad van de politie en hebben daarna besloten onze moskee te sluiten", zegt Nevzat Yilmaz, voorzitter van Diyanet moskee in Bilzen. "We weten op dit moment nog niet tot wanneer. Aangezien deze militair met extremistische ideeën nog steeds rondloopt en onze moskeegangers daardoor potentieel gevaar lopen, hebben we het zekere voor het onzekere genomen. We blijven in contact met de vereniging van Limburgse moskeeën en met de lokale besturen."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren