Tagtik

Man probeerde 14-jarig meisje te ontvoeren in Zolder

De politie heeft een 21-jarige man opgepakt die op vrijdag 14 januari een 14-jarig meisje probeerde te ontvoeren aan een bushalte aan de Michel Scheperslaan in Zolder.

Na een korte schermutseling kon de tiener ontsnappen aan de greep van de jongeman en weglopen. Buurtbewoners hoorden geschreeuw en belden de politie. De 21-jarige gemaskerde ontvoerder scheurde er vervolgens vandoor met zijn bestelwagen. “Onze dochter heeft gelukkig heel snel gereageerd: ze schreeuwde en klemde zich vast aan de paal van het buskot. Kort daarna is de dader in de bestelwagen gestapt en weggereden. De kapotte bushalte is haar redding geweest. Ik wil niet denken aan wat er zou kunnen gebeurd zijn”, vertelt de mama van het slachtoffer in Het Nieuwsblad.

Dankzij intensief speurwerk van de politiediensten kon een 21-jarige verdachte uit Heusden-Zolder een week na de feiten opgepakt worden. Hij werd gearresteerd en verhoord. Het parket vorderde de onderzoeksrechter. Die besliste om de man na verhoor aan te houden en op te sluiten in de gevangenis van Hasselt. Het onderzoek wordt nog voortgezet.

(Skwadra by Tagtik/Source: TVL - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren