Tagtik

Mandaat Boeve verlengd ondanks kritiek N-VA

Zo ligt Boeve in conflict met de N-VA, die hem 'wereldvreemd' noemt en zegt dat onder het beleid van Boeve 'het katholieke onderwijs zichzelf doet vernietigen'. Naast de verbale strijd met de N-VA, is er binnen het katholiek onderwijs ook heel wat ongenoegen over de werkwijze van Boeve. Het interne protest binnen Katholiek Onderwijs Vlaanderen komt er nadat Boeve er niet in slaagde om verschillende opdrachten van de bisschoppen te realiseren. Zo faalde hij om CD&V-minister Hilde Crevits te overtuigen om de plannen om schoolbesturen beter te laten samen te werken, financieel te steunen, terwijl dit wel beloofd werd in het regeerakkoord van de Vlaamse regering. Tevens werden de vele hervormingen die hij binnen de Guimardstraat, waar de koepelorganisatie die de katholieke scholen in Vlaanderen vertegenwoordigt gelegen is, niet op een laaiend enthousiasme onthaald. N-VA-boegbeeld Bart De Wever sprak verschillende malen met de bisschoppen om Boeve aan de kant te proberen schuiven, maar die geven hem toch nog het voordeel van de twijfel.

Donderdag zal Boeve normaal gezien een tweede mandaat krijgen aan het hoofd van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Dat meldt een goed ingelichte bron bij De Tijd.

Bart De Wever heeft de onderwijsportefeuille in de volgende Vlaamse regering al geclaimd. Na de verkiezingen van mei zullen Boeve en de N-VA dan wel moeten samenwerken. Zal dit lukken of wordt er iemand genadeloos van school gestuurd?

(Skwadra by Tagtik/Source: De Tijd/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren