Tagtik

Meer oproepen naar Antigifcentrum door coronacrisis

Het Antigifcentrum krijgt veel meer oproepen tijdens de epidemie van het coronavirus, zo meldt Het Nieuwsblad.

"Zo'n grote stijging hebben we nog nooit gezien in de geschiedenis van het Antigifcentrum", aldus Dominique Vandijck, adjunct-directeur van het centrum. "Sowieso zien we tijdens vakantieperiodes een toename van het aantal oproepen. Maar in coronatijden komt daar nog eens 15 tot 20 procent bovenop, wat zeer aanzienlijk is."

Wanneer mensen meer thuis zijn (wanneer ze met vakantie hebben, maar nu ook met de lockdown), krijgt het Antigifcentrum altijd meer oproepen: mensen gaan dan immers aan het poetsen met sterkere producten of met combinatie ervan die gevaarlijk kunnen zijn.

Nu experimenteren mensen blijkbaar ook meer voor hun persoonlijke hygiëne. Dat iemand als Amerikaans president Trump het gebruik van bleekwater suggereerde, merkte het Antigifcentrum snel: "Mensen bellen ons omdat ze hun handen gaan ontsmetten met bleekwater. Ze gaan zich ook douchen of een bad nemen met bleekwater. Ze ontsmetten hun handen met brandalcohol, of wassen zich met essentiële oliën. Dat zijn allemaal heel gevaarlijke producten, waardoor ze zware brandwonden of vergiftigingen kunnen oplopen."

(Fausto by Tagtik/Source: VRT NWS, Nieuwsblad/Picture: Curology on Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren