Tagtik

Minder ziekenhuisopnames, meer sterfgevallen

Het aantal ziekenhuisopnames en het aantal besmettingen met het coronavirus dalen, zo blijkt uit de recentste cijfers op het coronadashboard van Sciensano. Alleen het aantal sterfgevallen stijgt.

Tussen 21 en 27 september werden per dag gemiddeld 50,6 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een daling met -15% op weekbasis. Momenteel liggen er 703 coronapatiënten in het ziekenhuis (-3% op weekbasis), van wie 210 op een afdeling intensieve zorg (-5% op weekbasis). 118 van hen moeten worden beademd (-8% op weekbasis).

In de periode tussen 18 en 24 september stierven per dag gemiddeld 7,6 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een stijging met +25% ten opzichte van de week ervoor.

Tussen 18 en 24 september werden elke dag gemiddeld 1.914 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een daling met -7% op weekbasis.

De positiviteitsratio (het aantal positieve testen op het totale aantal afgenomen testen) bedraagt 4,4% en het reproductiegetal (het cijfer dat aangeeft aan hoeveel mensen een besmet persoon het virus doorgeeft) bedraagt momenteel 0,92.

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, epistat.wiv-isp.be /Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren