Tagtik

Mogen sportkampen nu deze zomer of niet?

Eind vorige week werd duidelijk dat kinderen en jongeren de komende zomer op kamp mogen. Er is wel verwarring of deze zomer ook sport- en cultuurkampen kunnen doorgaan.

Volgens de website van Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) zijn kampen van jeugdbewegingen, speelpleinwerkingen, lokale jeugddiensten, jeugdhuizen, cultuureducatieve jeugdorganisaties en vakantieorganisaties deze zomer mogelijk.

Over sportkampen en cultuurkampen wordt niet specifiek gesproken. Over sportkampen beslist Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA), over cultuurkampen Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA), zo zegt het kabinet van minister Dalle.

Steffi Swennen, directeur bij organisator Sporty, vraagt meer duidelijkheid: "We weten nu niet wat we wel of niet mogen. Zo'n 90 procent van onze kampen zijn themakampen, de overige 10 procent zijn sportkampen", zo zegt ze bij VRT NWS. "We hopen dat de maatregelen dezelfde zijn, want het is heel moeilijk om voor verschillende kampen op verschillende manieren te werken."

"Er ligt een plan klaar voor de sportwereld, maar er is nog een officiële goedkeuring nodig van de Veiligheidsraad. Maar het overgrote deel van de sportkampen moet zich geen zorgen maken", zo reageerde Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) al bij VRT NWS.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT NWS/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren