Tagtik

N-VA wilt amokmakers weren uit recreatiedomeinen en openbare zwembaden

De recreatiedomeinen openen net terug de deuren. Hoewel men er voorlopig nog niet mag zwemmen, verwachten zij een drukke zomer aangezien veel mensen zullen kiezen voor een vakantie in eigen land ingevolge de corona-epidemie. Toerisme Vlaanderen verwacht dat één op de drie Vlamingen hun vakantie in eigen land zal doorbrengen.

N-VA-Kamerlid Koen Metsu neemt het voortouw om paal en perk te stellen aan intimidatie, ongewenste seksuele intimiteiten, vechtpartijen en diefstallen die elk jaar de kop opsteken in recreatiedomeinen en openbare zwembaden in ons land. "Vooral na deze lockdown zijn de mensen toe aan rust en ontspanning, vaak in eigen regio. Er is géén plaats voor herrieschoppers in onze recreatiedomeinen en openbare zwembaden. Het fenomeen blijkt jaarlijks toe te nemen en het is nu hoog tijd om dit te eindigen."

Metsu doelt op een uitbreiding van het tijdelijke plaatsverbod, naar analogie met het stadionverbod. Maak je het te bont op de ene plaats, dan zal je op de andere plekken ook voor afzienbare tijd geweerd worden. Met daaraan gekoppeld een fikse boete.

"Daarom vraag ik nu steun in het parlement om de regering te verplichten met zwarte lijsten te werken zodat deze amokmakers een ganse zomer geweerd kunnen worden uit onze recreatiedomeinen, en wij met z’n allen kunnen genieten van vakantie in eigen streek", vervolgt Metsu.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren