Tagtik

Na vrijdag wordt het echt herfst!

Wie kan, moet de komende dagen nog profiteren van de aangename temperaturen, want er is een omslag in het weer in zicht.

Een blik op de voorspelde maxima voor de komende dagen zegt genoeg: het KMI verwacht voor woensdag nog 22 dagen, maar dan lijkt het uit met de pret. Donderdag zorgt zwaarbewolkt weer dat we nog 17 à 18 graden halen in België en vrijdag wordt desondanks nog 24 graden verwacht, maar vanaf het weekend moet warmere kledij worden aangetrokken. Dan worden maxima van amper 12 à 14 graden verwacht.

Normale temperaturen voor de tijd van het jaar, maar dus wel een flink pak minder dan wat we de voorbije tijd gewoon zijn geraakt.

Op termijn is niet meteen een nieuwe stijging van de temperaturen verwacht, maar wie het graag warm heeft, hoeft daarom nog niet te wanhopen: "Vorig jaar haalden we op 29 oktober nog 25 graden. Het ging toen om de meest laattijdige 25 graden sinds het begin van de metingen, maar in het verleden hebben we ook begin november nog 20 graden gehaald", zo meldt weerman David Dehenauw bij Het Nieuwsblad.

(Fausto by Tagtik/Source: KMI, Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren