Tagtik

Nachtmerrie voorbij voor Vlaamse vrouw (28) die stenen wou meenemen uit Turkije

De Vlaamse vrouw die al anderhalve maand Turkije niet mag verlaten omdat ze verdacht wordt van smokkel, mag dan toch het land verlaten. Dat heeft de rechter in Antalya beslist.

De 28-jarige vrouw is daarmee niet vrijgesproken, maar ze mag wel terugkeren naar België.

De vrouw had tijdens haar vakantie die ze samen met haar vriend doorbracht in Turkije, enkele mooie stenen opgeraapt die ze thuis in haar aquarium wou leggen. Bij een controle op de luchthaven werden drie stenen in haar koffer ontdekt. De vrouw was zich niet bewust geweest van de archeologische waarde van de stenen.

Als ze alsnog wordt veroordeeld van smokkel, riskeert de vrouw een celstraf van vijf tot twaalf jaar cel. Ook op het niet afgeven van waardevolle stenen aan de Turkse autoriteiten staat een celstraf van zes maanden tot vijf jaar. Ze kan nog altijd worden veroordeeld: er komt op 14 november een tweede zitting waarop de rechter zich definitief zal uitspreken, maar die zitting zal ze niet moeten bijwonen.

Bij VTM Nieuws verklaarde de 28-jarige Kim dat zelfs haar twee Turkse advocates verrast zijn door de uitspraak van de rechter. Wellicht keert ze zondag of maandag naar België terug.

(PP/Source: HLN, Nieuwsblad, VTM Nieuws/Illustration picture: Pixabay)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren