Tagtik

Nederlands team vindt vermiste Jay (19) dood terug op vakantie-eiland

Er is een doorbraak gekomen in de verdwijningszaak van de Britse tiener Jay die bijna een maand geleden was verdwenen op Tenerife. 

Dankzij de gulle giften van heel wat mensen kon de familie van de jongen uit Lancashire met het ingezamelde geld van de GoFundMe een gespecialiceerd zoekteam met speurhonden uit Nederland laten overvliegen om de zoektocht over te nemen van de Spaanse politie. Maandag pikte een Nederlandse speurhond een spoor op, waarna de Spaanse politie vervolgens op die plek een levenloos lichaam aantrof. Het gaat meer dan waarschijnlijk om de 19-jarige Jay. Het lichaam dat gevonden werd, lag bij de bezittingen en kleren van Jay, volgens de Britse liefdadigheidsinstelling voor vermiste personen LBT Global. “Naar verluidt is het lichaam vlakbij de laatste locatie van zijn mobiele telefoon gevonden”, aldus de organisatie in een verklaring.

In een statement voegde de Guardia Civil eraan toe dat de jongeman mogelijk gestorven is door een val in de rotsachtige omgeving. Een autopsie moet weldra uitsluitsel brengen over de precieze doodsoorzaak en de identiteit.

(SR for Tagtik/Illustration picture: GoFundMe - Family handout)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren